sjukintyg och hemmakväll

morgon började som den alltid gör när jobbet väntar på en 7.00, lite över sex gick vi upp, klädde på oss och fixade lunchen. Det var ganska kyligt ute och man märker att det börjar bli höst.
När klockan var ungefär 10 kände jag att jag inte alls mådde bra. Jag mådde illa och kände att jag var en aning svimfärdig. Min chef sa till mig att jag fick gå hem om jag kände för det och jag kände att det var bäst, att bara gå och lägga mig och sova så att jag mår bättre imorgon.


När jag sovit djupt i ungefär tre timmar kom Linn hem, hon berätta att hon hade pratat med platscheften och att dom kommer dra ungefär 45 euro om jag inte går till doktorn och får sjukintyg.

Så nu har jag precis varit hos doktorn, fick ta med mig Linn den äldre. Efter att ha stått i inskrivningen i ca 30 min fick jag äntligen komma in i väntrummet. Undertiden vi sitter och väntar fick jag frågan om varför jag sitter och väntar. Märklig fråga måste jag säga.
När jag väl kom in till doktorn kunde han inte ett ord engelsk och Linn fick förklara vad felet på mig var. Jag fick lägga mig på britsen och han kollade i halse och tryckte lite på magen och sen berättade han att jag hade ett virus imagen.
"du har ett virus i magen" säger Linn till mig, "VAA, har jag?" Jag kunde knappt hålla mig för skratt och inte Linn heller.
Men ett sjukintyg fick jag och fick ett par dagar fritt från jobb och ska bara äta vit kött, ris och ja, mjuk mat.

Så någon utgång blir det inte ikväll. Får ta en skönhetskväll. Fixa naglarna och bara ta det lugnt, njuta av det mamma och pappa tog med sig.

     

inlägg nr: 300

Eftersom att jag viste att det skulle bli ganska mycket promenad  redan imorse när vi begav oss hemifrån bestämmde jag mig för att inviga min stegräknare som mamma och pappa tog med till mig.
Varje gång jag stått eller suttit still en stund har jag varit tyungen att kolla så att den räknar, under den tiden jag varit utanför lägenheten har jag faktiskt gått 9998 steg. det är inte så illa, man ska ju gå 10000-13000 steg om dagen.
Detta kan dock vara för att det är söndag. hade varit intressand att se hur många steg man tar på jobbet imorgon, ca 100 och dom tar man under lunchen.
Kanske får ta och visa min duktiga sida efter jobbet och gå en promenad så att jag får ihop mina steg. På kvällen blir det klubb och ett måste är ju att räkna, dom räknas iför sig för sig själv, det är alkoholförbränningen.

Nu ska jag sova!
Ciao!

cituadella och rita rouge.

Ytterliggare en solig dag har vi blivit bjudna på här i barcelona, eftersom Linns mamma anlände idag pös Linn iväg ganska tidigt i dag. Jag och Jessica bestämmde oss för att ta ytterliggare en dag i Cituadella parken. En timmes sömn och lite kakor.

Nu pratade jag precis med Linn och jag ska kasta mig in i duschen, slänga på mig lite kläder och sen ska jag bege mig till Rita rouge, där Linn och co väntar för en middag!

Ciao!

en upplevelse med en smula kaos

Kvällen till ära blev istället för utekväll en Barcakväll. Matchen började 22.00 och Barcelona mötte Espanyol. Jessica och jag var mycket tveksamma till om vi skulle se denna matchen. Vi hade inga biljetter och 20.45 låg Jessica fortfarande och sov.
När det var tjugo minuter till matchen började bestämmde vi oss för att vi absolut inte kunde missa den, det var ju trots allt sista derbyt som spelades på Olimpica, vi rusade iväg till metron, sprang alla hundra trappsteg upp till monjuic, väl framme för att köpa biljetterna rann svetten. Platserna vi fick var mitt i Espanyol hejarklacken, motståndra laget. I halvlek leder Espanyol med 1-0, men när Barcelona kommer ut på planen efter en kvarts taktik stråla dom bara hopp, vilket visade sig ge resultat, dom hade bollen till 95% och på rätt sida av planen. Efter många hörnor och lite för höga skott var det dags för 1-1 målet.
Mitt i allt kastar barca fansen bengaliska eldar och det var då det hela började. Espanyolfansen börjar skrika "puta Barcelona" och där sitter jag och Jessica med varsitt hjärta som brinner för Barcelona FC och vi kan inte visa det, Jessica som sitter med en synlig barcatröja knäpper fort sin tjocktröja hon har ovanpå, vi satt och skakade av rädsla. Precis innan tiden är slut blir det straff för barcelona och Messi sätter den, så det blev 2-1. Där sprack det, vi kunde inte längre dölja vår glädje och vart vi än vände oss fick vi hatblickar. "vi ses där ute" - säger en 55+ kärring till oss, men när vi kom ut var där inte tant som vänta, men liv var det. Alla gick runt och skrek. Polisen låg i farozonen, efter dom flög flaskor, stenar och allt dom fick tag på. Telefonkioser och soptunnor förstördes. Det skreks även massa ord efter oss även att vi döljt barcatröjan noggrant.










Men vad jag är glad att vi stack dit, detta hade jag inte kunnat missa.

Cituadella .

Efter att jag och Linn hade ätit den sista middagen med min familj ifredagskväll mötte vi upp Desirée och tog oss till en liten, men konstigt nog, mysig pub. Efter ett tag anslöt sig även Linn den äldre och Jessica. Där satt vi ett par timmar innan vi besämmde oss för att gå hem, men så långt kom vi inte förrän Linn den yngre och Jessica bestämmde sig för att dra vidare och shaka loss på Cityhall. Jag och Linn den äldre tog nattbussen och när vi kom hem kom vi på att ingen av oss hade nyklar. Men det löste sig efter ett tag.

Igårmorse när vi vaknade var det strålande sol så dagen tillbingade jag med Linn och Jessica i Ciutadella parken, helt klart Barcelonas mysigaste park. Det blev ingen strand eftersom det blåste lite för kallt där. Påväg hem gick vi in om Subway och hälsade på Linn den äldre.



Jag, Desirée, Linn & Jessica på väg in till stan i fredags.

fotboll och hard rock café

Efter ben&jerry´s glassen i onsdags tog jag bussen mot Plaza Catalunya där jag sedan till fots tog mig till min familjs hotell. Det blev ett glatt återseende. Efter lite installering på deras hotellrum blev det en lång promenad. 45 minuter senare stog vi utanför Barcelons fotbollsarena camp nou, jag och min bror fick tag i guldbiljetterna, de som tog oss till platserna på andra sektionen.

Det var en helt underbar match och vi bara satt där och njöt. dessutom vann ju Barcelona mot Real Betis med 3-2.
Vi mötte senare upp mamma och pappa på Hard rock café på plaza catalunya för en sen middag. 
En sak som min familj alltid råkar ut för när vi är på semester och ska äta ute är att vi får fel mat, det tar lång tid och även denna gången missa  fick vi in drinkar vi inte beställt, dom glömde ge oss bestik och drikan fick vi  när vi nästan hade ätit upp. 


                              

 

   




Eftersom natten innan endast erbjudit fyra timmars sömn blev det en tidig kväll, hämtade mina saker på deras hotell och sen blev det en taxi hem till bingen.


Stranden .

Jag som hade tänkt sitta och skriva lite inlägg hela dagen får tyvärr skjuta upp det ett par timmar eftersom nu väntar stranden, kanske sista gången vi kan gå på stranden och det kan man ju inte missa.

Ciao!

det som alla fasar för.

gårdagens uppdatering var under all kritik, men det kan bero på att jag inte var hemma på hela dagen.


Började jobba redan klockan 7.00, tidigt men otroligt skönt när man slutar och har hela dagen framför sig. När klockan slog 14.15 stog Jessica även kallad flu och väntade. Vi styrde stegen mot bussen som skulle ta oss ner till La rambla. Eftersom att det var röd dag och alla affärer var stängda var det mycket folk i staden. Vi bestämmde oss för att ta oss ut till maremagnum, ett stort köpcenter som ligger i hamnen.

Linn var inställd på shopping, vilket det också resulterade i. Men det var inte det enda, Det hände något alla fasar för när de är på shoppingrunda. När man i sina egna tankar eller en djup diskussion med sina vänner är på väg ut och PIP, PIP och världen stannar upp för ett ögonblick, man kollar sig omkring och inser att det är jag som är i centrum. När man står där utan någon påse i handen och man vet att man inte handlat något. Sakta går man in igen och en expedit kommer rusande.
I detta fallet var Linns väska köpt i samma butik. Som tur litade dom på oss och vi kunde lugnt gå vidare, men bara till nästa butik, PIP. Den pinsamma situation som uppstår under en sådan sak upprepades i ett par butiker innan vi bestämmde oss för att skippa shoppingen och istället ta oss två kulor Ben&Jerry´s glass!


myskväll med bilar

När jag kom hem var det helt tomt hemma,  men bara en minut senare kom linn hem och ett litet tag efter det kom även Jessica. Nu sitter vi här och har mys, lite kärlekssnack och dom snaskar, jag kanske ska smaka ett par ahlgensbilar, men nej, Linn fråga precis om jag varit på dagens powerwalk, så det var dom bilarna.

Nu ska vi fortsätta mysa.
ciao

46 minuter

Har precis dragit ut två minuter på min rast, det har verkligen varit en dryg och icke givande dag, har inte såld något mer än ett par tillvalskanaler. Just för tillfället är det helt tyst i örat och har varit det ett par minuter vilket kan vara ganska skönt mellan alla skrikiga kunder.
Det är 46 minuter kvar till det är dags för mig att gå hem, jag tror jag får ta min lilla promenad imorgon för när jag kommer hem ska jag fixa lite mat till imorgon och sen ska jag gå och lägga mig så att jag kommer upp imorgon.

ciao!


12:31

vaknade för en och halv timme sedan, planen var ju att komma ut och röra på mig även denna morgon men eftersom jag knappt kan gå så blir det inte så. Jag kanske kan ta mig en liten runda ikväll istället, måste ändå kolla var la familia ska bo så att jag vet vart jag ska gå imorgon när jag ska möta dom.

Ska gå och fixa mig nu så jag slipper stressa iväg till jobbet sen.
Ciao!

01:06

Efter att ha slutat jobba blev det till att ringa lite samtal innan jag begav mig hemåt. Under tiden jag varit på jobb har linn den äldres vän Jessica kommit på besök vilket vi har vetat i ungefär en månad, men inte Linn.
Eftesom min Linn ska jobba tidigt imorgon har hon redan krypt till sängs, så jag och Jessica bestämmde oss för att följa Carrie och hennes vännner i ett par avsnitt av sex and the city.
Och tro det eller ej, men jag har en dejt....med bingen.

Ciao!

morgonstund har guld i mun.

Nu jar jag äntligen kommit upp ur den varma sängen, satt igång en tvätt och nu är det dags för en morgonpowerwalk. Det är ganska tråkigt väder måste jag meddela, mulet och grått men jag tror att det kan vara lite småmysigt, tänkte plugga in ipoden under tiden. Om cirka en timme tänkte jag åter igen vara hemma och då väntar frukost som ska bestå av ris och tonfiskröra, då återstår tre timmar som man ska lyckas fylla ut med något.

Märker ni att jag tagit tag i mitt liv? ingen mer glass!

Ciao!

pengar är inte allt.

Efter att banken först tagit Linns bankomatkort och mitt kort blivit avmagnetiserat har vi den senaste tiden får leva väldigt ekonomisk på de slantar hon förtöver till sitt spanska kort, vi bestämde även att detta skulle bli månadens vita och lugna helg.
Men efter att en tjej på jobb berättat att denna helg skulle bli en av barcelonas största helger funderade och velade vi fram och tillbaka. Efter att ha räknat vår förtillfället gemensamma budget som då var 17 euro och inset att det kanske skulle gå att få in en utekväll, kanske två.

Linn: "Jag har 17 euro i min plånbok så ska vi väl kunna klara av"  
Karin: "Linn, hemma hade man inte ens funderat över att gå ut om man endast hade 170 kronor att spendera"
Linn: "haha absolut inte på två personer." 

Så vi bestämmde oss för att ta ett par drinkar hemma innan vi begav oss till metron som i vanliga fall ersätts av taxi i dessa situationer. Vi gick först till en bar där vi mötte upp en del från jobbet, när dom stängde var det att dra vidare till klubb, ett litet ställe men mycket bra musik men tråkigt nog stängde dom ganska tidigt och eftersom fribiljetterna till dom andra klubbarna inte gäller efter 03.30 var vi så illa tvugna att gå hem.
Igår lyckades Linn med något som skulle vara omöjligt hemma, hon fick en hel utekväll och spenderade endast 75 cent.

Vår ekonomi just nu är lika med 90cent, vilket ni kanske tycker är rätt bra för att vara pank, men det kan jag tala om för er, det är endast 1 och 2 centare och det går man inte till affären med, kan känna pinsamheten krypa bara av tanken på det. Jag får mina pengar på onsdag och fram till dess är det till att leva på 0 euro, inga pengar på mobilen (om ni bara viste hur dyrt det är att ringa och skicka sms här) och inget metrokort. Ett par dagar hemma, ska jag någonstans får jag så snällt ta att använda benen till det jag fick dom till.

Nu är det läggdags för mig, börjar inte jobba förrän 14.15 men jag tänkte hinna med lite andra saker innan.
Ciao!

01.25

Jag sitter för tillfället och kollar in lite olika bloggar, måste säga att det känns konstigt att se alla bilder med alla påbultade människor, tjocka jackor, halsduk, vantar och mössa.
Här är det forfarande 26grader och vi kan gå ut på kvällarna utan någon jacka eller kofta.

Om ett par dagar kommer min familj ner och hälsar på, dom har då en dator med till mig och jag hoppas verkligen på bättre uppdatering och defintivt fler bilder.

Sitter absolut helt ensam i vår lägenhet medan dom andra är ute på party. Ska dock lägg mig nu.

00.20

För er som har lite dåligt med pengar och känner att höstensmode är något ni bara måste följa,
http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=18452 , besök denna sida och bli medlem, få presentkort på H&M, GinaTricot och JC.

126 dagar

Efter att ha slutat jobba idag ringde jag min vän Linda, hon berättade om sina första upplevelse som nallebyggare i gannlandet, hon har redan lärt sig danska vilket jag tycker är kul eftersom jag då får någon att träna min halvt bortglömda danska med. Det var dock inte alls rätt där, mjuk heter nämligen blöd och inte böld, men det är sånt som sätter sig efter ett tag.

Efter en halvtimmes samtal var det dags att bege sig hem och lägga sig, fyra timmar senare står jag i köket och förbreder lunchlådorna för morgondagen, den bjuder på hemmagjord hamburgare, min mage kurrar sedan.

Nu har jag fått sällskap av Linn som suttit och kollat sex and the city. Så nu ska vi nanna.
 
Sov gott!

Bara en liten notis, idag är det 126 dagar till min 20 årsdag.


rock this party, dance everybody

Igårkväll firade vi Desirée som fyllde år, det gjorde vi med en drink på rita rouge ett otroligt mysigt ställe som jag planerar att ta mina föräldrar till på en middag när dom kommer nästa vecka. Efter ett par timmar bestämde jag mig för att möta upp Anja för party medan resten av gänget drog vidare på strippklubb för att senare ansluta sig till Cityhall där det var svensk kväll, med svensk DJ, svenska flaggor och två grishuvud(?). Varför dessa två grishuvuden? Det är väl inte typiskt svenskt.

Linn och jag kom iallafall att prata om dans, vi kom fram till att vi har otroligt svårt för att dansa till den musik som spelades igår, jag har väldigt svårt att kasta mig in i en roll och stå och headbanga eller släppa loss i någon annan konstig dansstil till en låt sådär bara. "jag dansar aldrig nykter"

Vi kom att tänka på den gamla goda tiden då vi "rockade"  till DJ Mogge på chokladfabriken eller som när vi dansade salsa på bikini (något jag aldrig gjort förrut men lika bra gick det för det).
Så nu vill vi ha en DJ mogge till barca som ska höja stämningen på utställena!


bästa och sämsta

Sitter just nu på en lite försent uttagen paus, har precis haft en av mina bästa kunder och helt klart dagens hittils bästa och jag har svårt att tro att någon kommer vara bättre. Otroligt trevlig och jag fick dessutom ett sälj.
Samtidigt som jag satt i detta hade Linn dagens andra hemska kund. Samtalstiden för två av hennes värsta samtal har varit på sammanlagt tre timmar. Det är ju knappt vad man pratar med två av sina vänner.
"men herbert nu tycker jag att vi avslutar för vi kommer ändå inte komma fram till något bättre, jag måste jobba vidare" denna mening hörde jag minst fem gånger, där hon satt på golvet med huvudet i händerna. 
Stackars Linn som behöver dras med två sådanna kunder på en och samma dag.

Nu är min paus slut och jag ska sätta på min headsetet igen!

strl 36-42

Efter att ha sett SATC the movie vet jag inte om det var en inspiration eller som jag omedvetet apade efter  Samanthas ätande, från att ha varit ökänd som GI-Karin till att hejdlöst trycka i mig allt och det som varit min svaga punkt är verkligen choklad glassen, den med små chokladbitar i.
Det är inte konstigt att männen flyr fältet när man sveper 7 liter glass i veckan, men sålänge jag har glassen så behöver jag ingen man!  


i need some fine wine..

and you, you need to be nicer.

Lyssnar just nu på en låt som får mig att tänka tillbaka på tiden i gymnasiet, rättare sagt ettan. Alla kvällar vi tillbringade hemma hos Kevin "Kiwan" innan strandebaden väntade. alla dessa galna fester vi fortfarande kan sitta och prata om, påminna varandra om vissa händelser och skrattar tills vi gråter.

En utav dessa kvällar satt Linda i sina förtillfället bästa tillstånd och sjöng "i need some fine wine and you, you need to be nicer"
Efter denna kväll var detta en låt som gick varm i min ipod och det är utav denna låt jag blir påmind denna tid och alla stunder tillammans med Linda.

Det är helt otroligt vad en låt kan göra, vilka minnen och känslor den kan bära med sig. Den kan dölja en hel livstid och så fort man hör låten väcks känslorna som om det var igår.

måndag,

Alarmer ringde, klockan var 06.45 och rummet var otroligt kallt och utanför bara mörkt. Hade absolut ingen lust att hoppa ur sängen och gå till jobb. Efter ett par minuter var det dags. En dusch och frukost. När jag kom utanför dörren var det både blåstigt och kallt, riktigt ruggit. Väl framme på jobb hade tekniken gått ner och det tog en timme innan det kom igång. Det är kanske en hemmakväll med film som väntar.


consum, lidl, carrefour

Efter den tuffa gårkvällen blev det en av de märkligaste frukostar(?) jag varit med om, stekta potatisskivor som mästerkocken Linn (som hon själv kallar sig) brände duktigt. Anledningen till detta har varit veckans arbetstider som gjort det omöjligt för oss att besöka consum, lidl eller carrefour för en storhandling så nu ekar det i både skafferi och kylskåp som aldrg förr.  Inte ens potatisarna var våra. (tog självklart en bild för visning, kommer senare)

För tillfället ligger min rumskamrat och sover,  får väl ta att besöka en av våra stammisställen så att vi har något att mätta våra "små" magar med sen.
Nu tror jag att jag måste ta tag i dagen så att man kanske kan hinna med en liten shoppingrunda.

puuuuh!

Nu börjar klagomålen på dålig uppdatering att komma.

Sitter förtillfället på jobbet med en olidlig huvudvärk och en kaffe i näven, trots att den var av märket starbucks var den inget vidare, förstår inte varför man inte kan få tag i en helt ordinary kaffe. Just nu har vi 5 kunder i kö och jag känner inte alls för att kasta mig ut i skarpt läge (som det kallas) vilket jag måste om bara ett par minuter.
Kvällen kommer bjuda på en hejdundrande fest, gratis dricka mellan 21.00 och 00.00 och det bästa utav allt är att det är jobbet som betalar. En bonus för hårt arbete.

Vatten eller glass?

De senaste dagarna har jag inte endast haft mina egna utgifter att hålla koll på och mätta. Efter att uttags automaten härromkvällen tog Linns kort har min plånbok sakta men säkert tömts.
Efter att vi igår legat på stranden ett par timmar efter jobb var vi bara tvugna att besöka consum för inköp av två fem liters dunkar med vatten. Till vår stora lycka hittade vi frysboxen med glass (som vår vanliga consum tidigare inte haft). Väl framme i kassan var det dags att betala och vi inser att mitt skrammel inte räcker långt, och det är här tjockisvarningenlampan börjar lysa, våra blickar möts och vi förstår varandra som om vi levt tillsammans hela livet, glassen kunde vi bara inte skippa, Linn tar en av vattendunkarna och springer in igen medan jag betalar.

Efter en stabil middag bestämde vi oss för att först duscha (var för sig) innan vi skulle sätta oss i soffan framför sex and the city tillsammans med den värdefulla glassen vi tidigare kunnat döda för.
Vi har båda två kännt hur kilona bara hoppat på oss sedan vi anlände till Barcelona (eller om jag ska vara exakt så är det nog sedan kravet på att komma i den vita studentklänningen släppt),  kilona stog vi och granskade i spegeln och var bara allmänt deppiga. Då öppnar Linn frysen och kastar fram glassen på bordet "vi måste ju bara provsmaka, bara lite". En tugga senare var vi båda fast, en helt underbar känsla rustade genom kroppen och samtidigt som linn har hela munnen full med glass och en stor sked säger hon "Detta var inte direkt planerat, jag stog precis och klagade framför spegeln och nu sitter jag här, är det detta dom kallar självdiciplin?"


jobbar åtta - femton

Sitter nu på jobb och sålde precis mitt fösta bredbands abonnemang. Dagen har bjudit på många trevliga kunder och mycket död tid. Vi sitter just nu 21 lediga personer på kundservice och väntar på att få samtal.
Vi fick även en god nyhet i morse när vi började, vi börjar inte förrän 13.00 nästa vecka och jobbar till 20.00. Det vara skriker fest och utgång!

RSS 2.0