vinter och frost

Trots en orolig natt lyckades jag komma upp när klockan igår ringde klockan sex. Det blev en snabb frukost, kastade på mig lite kläder för att ett par minuter senare ta klivet ut genom dörren och där mötas av en otrolig kyla, vintern. tog stålhingsten och började trampa. Efter ca etthundra meter insåg jag att jag glömt det viktigaste....vantarna. Väl framme hos mormor och morfar hade mina fingrar förvandlats till ett 10-pack genomfrysta prinskorvar.
Mitt ärende där var att hämta bilen som skulle ta mig till trelleborg och dagens timmar av arbete. Det första jag möts av är frosttäckta fönster. För att underlätta tänkte jag starta bilen och sätta på högsta värme på fläkten. Får jag igång bilhelvetet tror ni? Bilen har rattlås vilket gör att man inte kan vrida om nyckeln som vanligt. Stressen börjar smyga sig på och efter mycket trickande får jag igång den. Var är fönsterskrapan? Var nästa tanke. Min första tanke var självklart i facket på förarens dörr men vid första anblick så nej. En genomgång senare var jag tvungen att titta i dörrfacket igen och självklart var det där, halvt gömd. Klockan var nu betydligt mer än var jag räknat med och jag tror jag slog rekord i snabbast rutskrapning, vilket resulterade i att jag var i tid till jobb.
Men tro inte att detta var det enda bilproblemet jag stötte på under denna dag, på jobb var dom snälla nog att låna mig en bil på första rundan. Jag hade ca 25min dötid, tog mig bort till netto, som självklart var stängt. Körde tillbaka och satt kvar där, lite musik. Tänkte ta mig en liten sväng och då startar fanskapet inte, det enda livstecken jag får är ett hostande ljud, panik. Gör mitt ärende och när jag kommer tillbaka har den samlat krafter och startar på första försöket.

Vaknade väl utvilad imorse och har under dagen lyckats städa mitt rum. Nu njuter jag bara av den underbara musik som dånar ut högtalarna, ljusen som är tända i rummet och av den lediga tiden.
Kvällen tillbringas tillsammans med nära och kära, middag och bowling.




Föll som en fura

Helgen blev inte alls som planerat. Hade precis avslutat mitt arbetspass i malmö, klockan var 13.00 och jag skulle dra mig mot centralen för att möta upp kusinvitamin för en sväng på det nya ikea. Mobilen ringde och sedan var helgens alla planer som bortblåsta, jag skulle hoppa in och jobba. Förutom jobb bjöd helgen på mysiga filmkvällar och en ruskig försovning.
Tillbringade söndagförmiddagen med vänner, Linn skulle på hundkurs och ville gärna ha lite sällskap men när känseln i tårna började förvinna bestämde vi oss för att röra på oss. På väg till bilen hittar jag ett sådant plastband som brukar sitta runt paket.
- pojkar, dessa banden är livsfarliga, trampar man på dessa kan man fälla sig själv (visar)
Ett tu tre så ligger Karin raklång på marken och precis som hon berättade lyckades hon fälla sig själv. Men lite roligt var det allt, kan fortfarande skratta åt det.


man kan ju inte få allt här i livet

listan på saker Karin vill göra nu är mil lång. Den saken som stör mig mest för tillfället är att jag inte köpte biljetter av micke när han berätta att han sålde. I morgon spelar David Guetta på slagt och det är ca 5000 pers som ska dit. Så fort jag starta musiken började jag känna suget efter att få vara en av dom 5000 personerna som är där imorgon. Biljetterna är slutsålda och de få biljetter som finns kvar på blocket vågar jag inte köpa, tänk så skulle det vara en falsk. Nu håller jag tummarna för att Nikki ska hitta varsin biljett till oss.


"rätt av"

Då var det åter söndag, ytterliggare en vecka har passerat. För ett år sedan hade jag nu min sisa planerade kväll i sverige innan jag skulle flyga tillbaka till ett händelserikt barcelona, där vi fortfarande kunde ligga i cituadella parken i bara linne och känna solen mot vår bara hud.

Jag har kommit in i en period, det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka på tiden i barcelona. På de kvällar vi tillbringade med utbildarna, stranden, utekvällarna, alla kvällar man spenderade hemma med "sex and the city" maraton eller de mornar man kom hem stapplade klockan sju på morgonen, som den morgonen jag och linn blev överraskade av tre chipspåsar utanför hissdörren. Surprise!
Ett minne som är otroligt starkt är när jag, Linn och Nanna hade jobbat morgon och när klockan var 14.15 och vi slutade bestämmde vi oss för att ta oss upp på tibidabo, vi tog en lång promenad oss som alltid med dessa donnor blev det photosession. Väl nere vandra vi runt i en underbart mysigt område och hittades oss en tapasrestaurang, vi gick runt i de små gränderna som var upplysta av allt julpynt. Vi besöker en frisör där jag förvandlas till brunett.


Finally i got an idée

Det känns som om jag stått och tampat på samma ställe en långre tid, framtiden har varit som ett frågetecken för mig. Idag slog tanken mig att söka utbildning för att till våren sitta i skolbänken igen men detta är en tanke jag länge slagit ifrån mig då jag absolut inte vet vad jag vill arbeta med de kommande fyrtio åren, varför skulle jag veta det tre timmar innan det är försent att ansöka?

Har börjat planera hur vintern och våren ska se ut, dock inte jag delar med mig av ännu.

Nu är det snart dags att sova då jag börjar tidigt imorgon, slutar redan klockan 17.00 och sedan är det helg för mig!


ett gott skratt förlänger livet

För er som inte känner mig jobbar jag på supportavdelningen på en kundtjänst. dag efter dag, vecka efter vecka
ska jag hjälpa kunder med att få deras tv att fungera på rätt sätt, vilket i många fall är så enkelt som att starta digitalboxen, höja volymen eller att använda rätt fjärrkontroll.

Så fort man sätter en käpp i kundens hjul får man sig en lång nogrann utläggning om tidigare problem och personer kunden haft och pratat med, om vilket dåligt bemötande och vilket skit företag man jobbar på.

Men även under dessa mörka stunder kommer det en strimma ljus ibland. I mitt fall är det när man verkligen kan gotta sig åt kundens misstag eller klantigheter, dagens ljusstråle var en man som hade en tv med inbyggd box, för er som då inte är så insatta i detta ska jag då informera om att man måste ha en "korthållare" för att kortet ska sitta på rätt plats och för att tjänsten ska fungera, detta var självklart inte kunden medveten om utan hade stoppat in kortet utan korthållaren och vips så låg det på botten av tv:n, detta resulterade i en irriterad kund där jag gav honom två ganska kostsamma alternativ.

Kanske är det jag som blivit en tvättäkta teknikfreak men detta är för mig något sååå korkat!




your winter

Helgen började med fredag, precis som vanligt. Efter mitt och Nikkis lilla äventyr drog vi oss till möllan och maskot för en cider och trevligt sällskap, det blev en relativt tidig hemgång. Jag var pisstrött och bussen var proppfull.
Lördagen började tidigt med en frukost hos mormor och morfar. Mötte sedan kim och mange för en sväng till mobilia, där det var penagväxling som stog på schemat, dom åkte nämligen till thailand idag, j*vla gottegrisar. Det blev även en sväng inom statoil, utförsäljning är samma som julafton för två biltokiga pågar.
Kvällen spenadera vi på Kaptensgården men cider, husets coca cola och kaffe som sedan avslutades med en riktig filmkväll. helgens trisslott gav ingen vinst.

idag - söndag, en mycket lugn dag som tillbringats i gott sällskap, hjälpte pojkarna med packningen, det blev en middag på grillen och kvällen har jag och Sofie spenderat framför en film, "the ugly truth" som både jag och Sofie tyckte var riktigt bra!

nu väntar kudden, ska kasta mig in i drömmarnas land!

sängliggandes och sol

Nu har jag tillbringat två hela dagar i sängen..som sjukling -  en sak är iallafall säker och det är att jag blivit en jävel på att sova bort mina dagar och knapra alvedon. Jag tycker inte alls om att bara ligga hemma hela dagarna, speciellt inte när man ser solen skina på andra sidan fönstret.
Idag känner jag mig iallafall en smula bättre och hoppas på att kunna gå till jobbet redan imorgon.




30 dagar kvar ,


Under de kommande 29 dagarna kommer jag ägna mig åt att fokusera på en strikt diet och motion, jag är nämligen bjuden på en stor tillställning dag 30, som innebär cocktailklänning, bara ben och high heels...
....och jag bara lääängtar!!

Den diet jag ska använda mig av är en blandning mellan mina två favoriter, shakes och GI.





i wanna make a change

Då var det åter måndagkväll och fyra hela arbetsdagar kvar innan det är helg igen. Det fina med mina måndagskvällar är att jag tänder lite ljus och startar tv3 play och ser gårkvällens "ensam mamma söker" för att därefter se "hollywoodfruar". Kanske inte det roligaste i allas ögon men något jag tycker kan va lite mysigt.


twenty something .

Sitter i min säng och lyssnar på musik, ute blåser det otroligt mycket men solen skiner. Funderar på att bulta på mig och ta mig en promenad. Kanske traska bort till bageriet för att köpa en kanelsnäcka, det är ju faktiskt kanalbullensdag idag.
Helgen har rullar på, den startade i fredags med företagsfest, kräftskiva på båten. Gårdagen mådde man väl som förtjänat och sedan blev det skräpmat och film med Linn och Kim.
Ikväll blir det tapaskväll och kanske en film med nära och kära.








första oktober

..har precis passerat. Dagen har rullat på med jobb och jag slutade redan 17.30. Kvällen har jag tillbringat med vänner, vi åt på ett jättemysigt ställe på davidshallstorg, moonlitlounge hette det. Sedan var det dags för bio, vi såg se "flickan som lekte med elden" som är uppföljaren till "män som hatar kvinnor" som vi såg igår. Mycket bra filmer för att vara svenska!

Höste har verkligen kommit och det tar nog inte lång tid innan vinterjackan, kängorna, vantar och mössa är framme.
Nu är det allt dags att sova om man ska oka sig upp imorgon. Imorgon väntar först jobb och sedan firmafest, ser fram emot det, hoppas på en lyckad kväll!

RSS 2.0