do it.

morgonen borjade klockan 6 da de andra fortfarande lag och sov, jag tassade upp och at frukost, kladde pa mig och sminkade mig. Tog en promenad bort till mitt gamla hostel dar jag 7.30 skulle bli upphamtad av en buss. Val framme skrev jag in mig och sa var det bara att satta sig och vanta.
Till slut ropades mitt namn upp och jag fick min utrustning och instruktioner sen var det bara att hoppa in i planet som skulle ta mig 1400feet upp i luften for ett skydive.
Jag satte mig pa kanten och sen var jag ute, kameramannen var precis brevid mig. Det slog lock for oronen och det sitter fortfarande i, dagen kommer jag leva som i en bubbla.
det var 70 sekunders frittfall innan fallskarmen faldes ut och landningen skulle varit staende men blev en pa magen, sag nog ut som fageln i bernad och bianca.

Jag har hoppat fallskarm.
bilder kanske kommer senare, far se hur dom blev forst.

byron bay - quiz night

I forrgar tog vi oss vidare till byron bay. vi hade en ganska lugn forsta kvall. gardagen spenderades pa stranden. helt underbart, varmt i bade solen och vattnet.
klockan 19.00 startade det efterlangtade quizet. till det hade vi lite vin, alla som deltog kunde under kvallens dragningar vinna olika priser, som dom flesta bestog av utflykter.
jag och linn var dessvarre tvugna att kila ivag ner till den anlandande grayhound bussen for att hamta upp lite kvar glomda saker. nar vi sedan kommer tillbaka har mitt namn dragits och jag vann " skydiving", fallskarmshoppning. nagot jag redan tankt att gora, helt underbart.
idag har man matt som man fortjanat pga utgangen igar kvall, men trevligt var det. dagen har varit av det lugnare slaget, med en del lasning, tankte lasa ut boken redan ikvall sa att man kan lamna over den till nagon annan till nasta flytt, som ar redan imorgon. da vi flyttar ihop med tre andra svenskar som vi delar ett stort hus med i ungefar en vecka, medan vi invantar Malin och Fredrik. Detta hus ligger precis nere vid stranden och har pool och grillmojligheter.

Ciao


coffs harbour

oj, det var ett tag sedan jag gav er nagon narmare beskrivning av vad vi sysslar med.
vi tog oss fran port macquarie till coffs harbour, vi anlande klockan 17.00 och var som linn manga ganger under denna resa uttryckt sig "jag har aldrig varit sahar hungrig innan", vi tog oss till supermarketen och handlade tva grillade kyllingar, brod, hummus och lite tomater och stryde mot den lilla on dar vi sedan hade picknick.
dag tva tillbringade vi pa stranden, forsta dagen pa stranden och det forsta doppet i havet. och alla kom hela darifran.

still in port macquarie

hrm, markligt nog sitter jag pa exakt samma plats som igar nar jag slangde ivag mitt inlagg. meningen var att vi skulle befinna oss ca fyra timmar norrut. Vad var det som hande?
jo, efter att ha hort att det var svart att hitta hostel pa vissa platser tanke vi boka ett i tid och tog den latta vagen genom internet och bokade. av nagon anledning (som jag inte riktigt vet) ringde vi till hostlet och kollade och det visades sig att det var fullt och att vi inte fatt nagot rum. det bokades om och det var nu min tur att gora mitt jobb, greyhound biljetterna skulle ju bokas om, sa imorgon ger vi oss av.
dagen har vi nu tillbringat vid poolen, i en hangmatta med en bok och ja, inget mer.
nu ska jag satta mig med de andra innan jag tar en dusch.


Port macquarie

Igar anlande Gustav och Sebbe tidigare an forvantat, redan klockan 8 stog de nere i receptionen och det var dags for oss att packa vara vaskor for att dra oss till nagot mysigt cafe for planering av tripen. Det var inte latt, manga alternativ och viljor som vi skulle anpassa oss till men efter manga om och men bokade vi varsin biljett med grayhound. Vi kopte oss varsin lunch och tog oss till hydepark for ett par timmar somn. Klockan 19.00 satt vi pa bussen som sju timmar senare slappte av oss i port macquarie, klockan var da 01.30 och inget hostel hade vi bokat sa med en gnutta hopp tog vi oss runt i denna da sa ode by for att hitta oss nagonstans att bo, vilket vi gjorde ganska snabbt.

Dagen har vi tillbringat med en 3timmars promenad langs strander och regnskog. Med tanke pa den traningsvarken jag ligger inne med efter var utflykt till blue mountains i tisdags sa var det ganska tufft idag. Annars har vi tagit det ganska lugnt idag, last lite bok, killarna bjod pa mat och sa har det sovits en del, dock inte jag sa jag kommer somna snabbt ikvall.
nu ar min tid snart ute, imorgon drar det av mot coffs harbour.


Ture turist har besokt bondi beach

Idag var det strandpromenad som stog pa schemat sa nar vi vaknade imorse och sag att det var mulet och duggregnade blev vi en aning besvikna men skippa det, det tankte vi inte. Klockan 10.45 motte vi upp Annica, loste en biljett till Bondi beach och hoppade pa taget och darefter buss, 20 minuter var vi framme pa en solig strand. Efter ungefar tva timmars vandring var vi tillbaka och det var dags for lunch, det blev en pastasallad med kyckling och pesto. Nar vi satt dar och njot hoppade linn till och peckade pa en gron flack som plotsligt kommit fran skyn, den landade ca 10cm fram hennes sallad och nu var hon tveksam till om det kanske kommit i hennes sallad. Jag uppmarksammade tva flackar pa hennes troja, men efter mycket funderande bestamde hon sig for att fortsatta gluffsa isig som om inget hant. For er som inte forstar var det en liten fagelskit.



Det borjade regna och vi bestamde oss for att dra oss in till stan for en kaffe. Under kaffet insag vi att vi nog fatt en del farg anda. Nu har vi precis kopt oss en tredje timme framfor datorn, jag skams nagot fruktansvart.
far val vara generos och ge nagon stackare min dator snart.


15 februari

Igar bestammde jag och Linn oss for att ta oss ut trots regnet. Vi borjade var vandring ner till circular quay for att senare mota upp Annica mitt pa bron. Vi gick ner i den lilla byn  "the rocks", kan liknas med gamla stan. Dar var det en liten marknad, vi at majskolv och choklad doppad frukt.
Dar efter tog vi oss en svang ner till "darling harbour", satt och pratade lite skit och darefter styrde vi benen mot paddy's market i china town. Sen vantade det vi langtat efter hela dagen, maten som bestog av pizza, men inte vilken pizza som helst. det var pizza med kangru och struts.


nar vi kom hem slocknade jag som bara skulle ta en "nap" och vaknade inte forran klockan 23.30 och da tyckte jag inte det var nagot vidare lont att ga upp sa jag somnade igen. tror det ar regnet som gjort mig sa trott.

14 februari

vi har nu tillbringat tva natter i sydney, resan hit gick hur bra som helst. Vi hade full service pa planen. Gardagen tillbringade vi tillsammans med annica som vi motte upp oss i "circular quay" vi tog oss en runda runt operahuset som faktiskt inte var sa fint som man trodde och en svang i den botaniska tradgarden. Det blev lite nodvandig shopping, ett par varma plagg och ett paraply eftersom vadret inte var som vantat. Vi tog oss aven till china town for lite foda.
Idag har vi bara tagit det lugnt. ska snart sova.

Ha det sa fint.


australien baby!

Linn och Karin ar nu framme i Australien, Sydney!
Update kommer inom kort.

8:onde

Har precis satt igång med årets projekt, garderobsstädning. Nu är det dags att sortera ut ett och annat. Visst det är jätte jobbigt att slänga vissa plagg men någon gång måste man göra det. Jag har aldrig något att ta på mig och ändå får jag inte in ett enda plagg till i min garderob och jag vet inte vad jag äger.
Antagligen blir jag inte klar med detta ikväll eftersom jag har ett jobba som väntar relativt tidigt imorgon bitti.

Jag har även börjar packa lite, eller plocka fram och satt igång första maskinen med tvätt. Insåg i dag att det endast är tre dagar till vi åker!

Nu ska jag fortsätta min lördagkväll!

varningsklockorna

varningsklockorna ringer högre än på länge...det finns bara en anledning till detta, jag kommer om en vecka sitta på flygplanet till hong kong för en mellanlandning för att sedan åka vidare till australien.
Den senaste veckan har jag levt ett mindre nyttigt liv och magen börjar göra sig påmind, ångesten börjar krypa och jag vet ej som kommer få anstränga sig lite!





Sitter och kollar på bilderna och jag måste medge att jag inte förstått det än, det är nästan som att jag får tårar i ögonen. Sedan man var liten och såg alla bilder från australien och operahuset har man velat åka dit och hux flux sitter man på en biljett och kommer tillbringa en månad där. Tiden har gått så fort att man inte hunnit längta ordentligt.

Veckans måsten ...

Veckans måsten har varit många, som tur har jag haft ett par korta dagar som gett mig möjligheten att beta av listan.


* Visum, check!
* Rygga, check!
* Bikini, check!
* Reseguide, check!
dock finns det ett par kvar, men dom tar jag snart tag i....


Bortsett från Linn har ni här min trogna resepartner.

sextionio


hela 69kr finns i denna lilla rosa nasse. Det är en bra början på min Australien kassa.

RSS 2.0