Matlådor

Godkväll!
Då var denna dagen slut. Efter skolan tog jag mig direkt till Höllviken. Det blev en fika med Linn på hantverkshuset. en macka med cream cheese och lax, mums!

Hälsade även på mormor och morfar innan jag begav mig hem.
Kvällen har jag tillbringat med att laga mat, det blev chiliconcarne till kvällsmat och sedan fortsatte jag att laga köttbullar, tacopaj, och lax. Så nu har jag massor med matlådor i frys och kyl som jag kan ta med till skola och jobb :)

Nu är det dags att krypa ner för ett par timmars sömn, klockan står på 5.30! Sov gott


Klockan är tio i sju..

Godmorgon!

Klockan är tio i sju och här sitter jag på bussen med min kaffe i handen (köpte en termosmugg på Åhléns igår). Jag är på väg in till skolan för att ha min första praktiklektion. Slutar redan tolv så det blir ett besök hos föräldrarna idag. :)


Måndag och skolbänk

Här ligger jag nu i sängen efter en lång lång dag.
Den började redan 6.10 då klockan ringde första gången. Snoozade en stund innan det var dags att gå upp.

Klockan nio skulle jag infinna mig på skolan för inskrivning.
Jag har bestämt mig för att bli medicinsk fotvårds specialist. känner mig verkligen förväntansfull, ska bli så roligt.

Mamma var sedan snäll och hämtade och körde mig direkt till jobbet.

Nu är det på tiden att sova så man orkar ta sig upp imorgon!


If you ever leave me baby..

Godmorgon!

Då är jag åter i Sverige. Har haft en underbar helg men familj och vänner.
Det har varit otroligt väder trots att det varit en aning kyligt.

När klockan ringde imorse väntade en mysig frukost med tända ljus.
Idag är det dags att återgå till skolbänken och ikväll väntar jobb.


Tvära kast - från idyll till zoo



Väl framme i Fort Lauderdale var klockan 17 och vi gick för att hämta bilen som stod och väntade på oss.

Vi hittade efter lite letande till hotellet som såg ut att vara okej, bortsett från dålig städning och lite fukt på toaletten som bidrog med småkryp. Det var iallafall beläget precis vid stranden.
Men detta var bara början till något som skulle bli en av våra livs värsta semestrar.
Ej fungerande toalett x2 och saftybox, städerskor som glömmer stänga dörren efter sig, djur som gnagt sönder vår brödpåse mitt i natten och bedbugs.

Jag vaknade i lördags upp med kroppen full av bett. dom lät mina fettrikaste delar vara, mage, bröst, rumpa och lår. Tack för det!

Johanna fick igår uppdraget att räkna dom. Som att räkna fläckar på en geopard. Hon fick det till ca fyrahundra stycken och dom kliar vill jag lova.
Natten var fruktansvärd så idag besökte jag läkaren (till ett pris av 89dollar motsvarande 650kr) för att få tabletter utskrivna. Hoppas bara att det hjälper.

Tack vare dessa kryp har vi fått äran att byta rum två gånger under denna vecka och för att försäkra oss om att inte ta dessa med till nästa rum har vi fått torktumla alla kläder.
Som om inte detta skulle vara nog har det pissregnat hela veckan lång.

Mellan alla dessa tråkigheter har vi dock hunnit göra några roliga saker också. Har shoppat loss på ett enormt varuhus Sawgrass mills mall outlet (helt klart det största jag besökt i mitt liv) för att vara säker på att hitta till bilen var ingångarna markerade med färger och djur.
Vi har åkt runt bland lyxvillorna, som de flesta har varsin miljon yacht liggandes precis utanför sin privatbrygga.
Vi åkte ut till Everglades, indianernas lilla egna samhälle. Det bestod av treskmark. Där kunde man åka en stor bussliknande hummer utan väggar kallad buggy, för att få se allt från flamingos till vattenbuffel. Vi tog oss även en sväng i en airboat, fort gick det och blöt blev man, såg en livslevande Alligator. Otroligt häftigt!

Nu är det dags att sova för att imorgon sätta oss på planet hem till tryggheten. Har aldrig räknat ner dagar på en semester och velat hem så mycket som jag gör nu.
Dock väntar saneringsjobb hemma, då vi måste tvätta allt vi har med hem.

Sov gott och njut lite av skadeglädjen jag bjudit på!


New york

När man för en gångs skull skriver något som kan vara värt att läsa försvinner hela inlägget och vart det tog vägen kommer jag aldrig att få veta.
Tanken med den senaste uppdateringen var att jag skulle skriva ett ordentligt inlägg, men då det varit intensivt och till största del utan internet har det varit svårt.

Efter helgens trettio arbetstimmar var jag mer än tacksam när klockan äntligen var fyra. Någon vila var det dock inte att tala om, hunden skulle trimmas och undertiden skulle jag packa det sista.
En god familjemiddag och sen var det dags att vinka av och be ge sig hem till Johanna för ett par timmars sömn.

En god frukost på flygplatsen och nio timmar senare var vi framme i New York city.
Vi tillbringade de flesta timmarna i shoppingcenter men hann även med turistbussar, ground zero och att se staden från ovan.
Efter ett par intensiva dagar var det dags för ett lugnare tempo, nu befinner vi oss i Fort Lauderdale, Florida.


Testing testing!


Det senaste gångerna jag försökt uppdatera er via mobilen har det inte fungerat så ger det ett nytt försök.


Lchf - min livsstil

Lchf är bara en av alla dieter jag testat, blev introducerad för lite mer än två månader sedan och fastnade direkt. Med små undantag under semester har jag följt till punkt och pricka något som resulterat i att jag tappat nästan hela sex kilo.

De senaste dagarna har jag dock känt mig otroligt omotiverad, mitt tomma kylskåp kan nog bidra med en hel del.

Bad om lite tips från en vän och fick en hel hög. Sitter nu som fastklistrad framför en blogg och blir såå sugen på att både laga och äta alla dessa rätter.

Längtar till och med hem från min semester (som jag fortfarande inte åkt iväg på) för att kunna storhandla och börja test-laga.


Morgon power..

Här ligger jag i sängen, precis vaknat. Ska nu ta på mig och ge mig ut på en powerwalk så väntar frukost när jag kommer hem!


Gårdagens massage satt som pricken över i:et. Ryggen är en aning mör precis som massören varnade för men vad skönt det var. Något jag lovat mig själv att unna mig lite oftare.



Sömnproblem och en snarkande granne..

Är inte en av de människor som konstant har sömnproblem, men denna natt har varit full med vakna timmar (uppskattar sömnen bättre denna tid på dygnet) och la märke till att grannen snarkar.

Har nu avnjutit en god kopp kaffe och en skål yoghurt med lite hallon.
Klockan tio ska jag vara nere i stan för massage, vardagslyx men lite av ett måste med tanke på mitt arbete som innebär många tunga lyft.



Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

Dagen börjar närma sig sitt slut. Här sitter jag i soffan, nostalgi upp över öronen efter att bläddra igenom inlägg efter inlägg i Linns blogg, den hon aktiva uppdaterade under gymnasie/barca tiden.

Efter min bussfärd från Höllviken tidigare idag blev det ett besök i tvättstugan innan det bar av mot Malmö och en guidad tur bland miljonvillorna i Bellevue, skymtade även Zlatans palats. Fick avnjuta en fika på Bo01.

Det har varit en lugn kväll med ett pass på gymmet.
Snart dags att krypa ner för några timmars skönhetssömn!


Mobiluppdatering


Inviger denna månaden med att testa att uppdatera er via mobilen. Jag tror det kommer medföra en del bilder eftersom jag oftast fotograferar med telefonen och tycker att det tar för mycket tid att lägga över till datorn.

Det var åter måndag efter en trevlig helg. Efter att ha betat av fredag och lördagens fyra timmar på jobb var det äntligen dags att fira helg. Det blev en timme på soffan innan jag träffade upp några vänner för en sväng på stan och en god lunch i solen. Det var sedan dags att bege sig hem för att göra sig i ordning för kvällens festligheter som började med en klippning hemma hos Joy. Middag från Cafe ceder och ett par glas vin senare tog vi taxin till lilla torg och koi där vi mötte upp de andra. När klockan närmade sig två styrde vi stegen mot hipp och slagergolvet.

Söndagen mådde jag bättre än jag väntat och det blev en lunch i gott sällskap innan Johanna hämtade mig för en tur till slättarpsgård.
Kvällen tillbringade jag i Höllviken, där pappa bjöd på middag.
Det var även här jag vaknade upp i morse efter att ha delat sängen med min vovve!
Frukost och sedan en härlig promenad i det fina vädret. Nu bär det snart av hemåt igen!


RSS 2.0