malmökontoret

God morgon alla läsare!

Gårdagen var lugn, sov länge och avslutade hos mormor och morfar tillsammans med kusinerna. Nu sitter jag på jobb, på comhem, jag hittade tillbaka, men nu sitter jag på malmökontoret. När jag slutar idag ska jag träffa Linda för en fika.

Hoppas ni har en bra dag!
Ciao

fredagkväll

det blev en mindre promenad än väntat, tog med min kameran ut och fick lite bilder. kom hem och fixade med mitt bröd, la mig på sängen för att vila och somnade självklart. med andra ord blev det ingen städning, mitt rum ser fortfarande ut som ett "hej-kom-och-hjälp-mig".
var och handlade med mig bror och när vi kom hem var där en enorm fågel inne hos mina kusiner (vi bor grannar), det var en gås. jag stannade till och helt plötsligt kommer den springaden mot mig och lyfter precis över staketet och sen berättar min bror att den flög rakt in i grannarnas garage och trilla ner på en av deras bilar, måste medge att jag var lite rädd där ett tag. nu har vi precis ätit och det blev en mycket god pizza.
kvällen kommer jag antagligen tillbringa framför tv:n med en bra dvd, mer orkar jag nog inte och städningen frå allt vänta till imorgon.

hoppas ni får en bra kväll!

-



vaknade för lite mer än en timme sedan, då sken solen och hela trädgården är täckt att ett vitt lager av frost. ikväll har jag och min bror lovat att bjuda på mat och det ska bli hemmagjord pizza, vi gjorde degen och när den var klar ville jag bara fortsätta, jag plockade fram ett recept och nu står degen för att jäst, en hel timme. tror jag ska passa på att ta mig ut på en lång promenad innan det blir för mörkt och vid andra jästningen får det bli att städa klart på mitt rum, ett projekt jag startade igår.

Ciao sålänge!


God Jul!

Oj ja denna dagen har varit lång, klockan 10 var jag hos tandläkaren för en snabb visit, det tog knappt tio minuter att dra ut den förbaskade tanden. Resten av dagen har jag städat och handlat de sista julklapparna. Ikväll har vi haft besök av släkt.
Imorgon ska jag upp relativt tidigt, ska baka scones.

Tror jag ska sussa nu!
God Jul!


lussekattsbaking

Denna dag har jag spenderat i mitt kära trelleborg. Linn och jag började med att gå igenom affärerna för att hitta de sista julklapparna och kanske en nyårsdress. Jag har inte gett upp hoppat på att jag ska komma i den andra men skulle den svika eller jag misslyckas rättare sagt, måste jag ju ha ett alternativ.

Klockan sju var vi hembjudna till malin för en trevlig kväll med bak av lussekatter och masarinfigursbyggning. Vi avslutade kvällen med att avnjuta våra verk och se "mamma mia", jag räknade lite på det och kom fram till att det blev fjärde gången på en vecka jag såg denna underbara film.

Imorgon klockan 10.00 ska jag befinna mig hos tandläkaren för att plocka bort en av mina visdomständer. Mindre roligt kanske men vad skönt det ska bli sen när den väl är borta. Hoppas bara den inte förstör mig allt för mycket.
Wish me luck!

Nu måste jag sova.
God natt


*fjärde advent

Söndag 21 december idag, fjärde advent, endast tre dagar till julafton. klockan är nu 13.30, har precis ätit frukost . Gårdagen tillbringade jag tillsammans med mamma, bakade lussesnäckor och lagade mat. Kvällen tillbringades i goda vänners lag med sällskapsspel.
Just nu känner jag ingen direkt julstämning men när mörkret lagt sig, den öppna brasan och värmeljusen är tända och doften av julbak, då är det julstämning på hög nivå. en sak som dcok saknas är det gröna trädet, julgranen har inte inhandlats än, men förhoppningsvis sker det ikväll.


Fredagen bestog av Emelie, mötte upp henne inne vid centralen för att därefter ta oss hem till Josip för en snabb väsklämning och sedan bege oss ut på stan för inhandling av julklappar och en massa skvaller, skvaller för hela fem månader skulle gås igenom. Vi avslutade kvällen med ett biobesök där vi såg "yes man" med Jim Carrey.



Nu ska jag åka på en lite utflykt med Linn till Nova, kanske kan hitta mig en sista julklapp där.

Hoppas ni får en bra dag!

heldag i stan

Godmorgon folket, klockan är nu 09.08, jag har hunnit äta frukost och skulle nu varit uppe och tränat med mamma, men eftersom det blev ändrade planer och lite tidsbrist så valde jag att stanna hemma. Funderar ändå på att ta mig ut på en promenad. vem vill ha en hel gardrob full med byxor man inte får på sig? inte har jag råd att köpa nya heller.
Klockan 13.00 ska jag möta upp Emelie på centralen, hon kommer nämligen med tåget från arvidsjaur. Vi ska tillbringa dagen med shopping, middag och avslutar med bio.

"Mamma mia"


Dagen började tidigt, det blev en sväng till Trelleborg för att lämna mamma och ett litet besök hos Linn som sedan bar av till Malmö för att luncha med pappa och sedan en shoppingtur med Sofie. Det blev inte mycket shopping men ett par skor till nyår lyckades jag hitta, dessa får ni tyvärr inte se än.



Nu sitter jag här igen, andra kvällen i rad och kollar på Mamma mia, jag bara älskar den filmen.
Nu ska jag nog snart sova, det kommer hända mycket imorgon, ska möta Emeliehjärtat som äntligen kommer hem från lumpen, har inte träffat henne på snart ett halvår.

Sov gott!

back on track

Efter fem månader är jag äntligen tillbaka på gymmet. En sak jag verkligen saknat och nu är det verkligen ett måste för att jag ska komma i nyårsblåsan.

julstädning.

Vid halv elva tiden kom mamma in och väckte mig. det blev en god frukost och sedan skynda iväg till tandläkaren, kunde ju inte missa det idag igen. Till min glädje fick jag en tid för at dra ut en tand, ni tycker säkert att det är konstigt men denna visdomstand har irriterat en del och lika bra att få ut den innan jag börjar betala. 
Det blev även en sväng till apoteket och sen avslutade jag på toppen med lite matshopping. Det har blivit lite julstädning och ikväll ska jag träna.

Ciao!

tandläkarbesök,

Jag har inte varit hemma i ett dygn än och jag har redan tröttnad på det. Tyst och ensamt. Ingenting låter roligt eller lockande.
Jag hade en sak inbokat idag, klockan 13.00, för 9 minuter sedan, men eftersom min bror har extranyckeln till min mammas cykel så blev det inget besök hos tandläkaren idag.  Som tur har jag redan fått en ny tid imorgon.

Ska nog ta mig till trelleborg nu.
Ciao


La suecia

Godmorgon folket.

I fredags hade jag min sista dag på jobbet, lördagen den sista kvällen ute och en sista shoppingrunda i söndags. I måndagsmorse lämnade jag och min kusin Barca.
Nu sitter jag hemma i mitt kök i skåneland och äter en lätt frukost. Om en timme ska jag befinna mig hos tandläkaren, jag ska hinna med en sväng till trelleborg och även ett träningspass, sist men inte minst en kväll med familjen.

Ciao!

1år




Idag blir min blogg 1år, grattis!

13 december - Lucia ?



Lucian i Barcelona är inte det samma som hemma i Sverige.
Här skiner solen och den ända julstämning vi har här är granen Mikela och Marcus köpt på IKEA.
Lussekatterna är utbytta mot chips och glöggen mot coca cola.

22 Augusti 2009

Jag har verkligen fått något att längta efter, jag har nämligen bokat en biljett till Coldplays konsert i Stockholm. Det blir en weekend i storstaden.




rollo de pollo

För ett par timmar sedan följde jag Linn ner, såg till att hon kom in i taxin och vinkade farväl. När jag sedan lunkade upp igen satte tankarna igång, som ett bildspel framför ögonen, dessa fyra och en halv månad som bara blåst förbi.
När magen sedan började kurra öppnade jag kylen för att mötas av denna underbara kycklingkebab som min älskade antagligen tagit med sig från sitt besök i natt.

Efter en timmes powernap har jag och Mikela nu börjat städa för ett besök av Abbes mamma.
När klockan slår 19.30 ska jag befinna mig på flygplatsen för att möta upp min kusin som kommer på besök.

veckan i korta drag

Ja nu var det ett tag sedan ni fick er en uppdatering, tänkte ge er en kort sammanfattning av veckan. Förra helgen tillbringade jag hemma hos Linn och Desi nere i stan, det blev knytkalas och utgång. Måndagen började med att hjälpa Linn att flytta hem till mitt lilla rum. Det blev sushi i onsdags och en heldags utflykt i torsdags som började med tibidabo därefter tapas och sedan ett besök hos frisören.
Igår var det åter dags för knytkalas, denna gång hemma hos oss för att sedan avsluta kvällen på Otto zutz.
Medan jag ska plocka undan lite här hemma ska Linn nu åka iväg och hämta besök på flygplatsen. Kvällen bjuder på fotbollsmatch och utgång.




en påbultad jag


     
   




RSS 2.0