veckans händelse.

Efter att ha suttit på vårt underbara fik i fyra timmar i tisdags kände vi att det kanske fick räcka för den gången. Mannen som äger detta är verkligen trevlig och pratar engelska (vilket är mycket sällsynt här). Han tackade för besöket och vi lovade honom att det inte var sista gången han sett våra trynen där.

Samtidigt som jag vänder mig och är på väg ut på gatan, PANG, och där sitter jag som en fluga mot fönstret. Dörren, denna enorma välputsade glasdörr var stängd.
Otroligt pinsamt, hur lyckas man?

Första dagen idag som jag återvänt till vårt mysiga fik och på väg hit sa Linn att han säkert redan glömt det eftersom vi förhoppningsvis inte är dom enda kunderna. När vi sen granskade dörren lite närmare såg vi att där var ett märke, (som jag redan efter smällen såg) ett skotthål som inte riktigt nått igonom. Träskallen.

Vi har idag genomlidit andra dagen på vårt nya jobb som enbart är information och utbildning. Något av det tråkigaste och jag har varit nära att somna ett par gånger, har fått dölja det bra med tanke på att jag sitter längst fram.
Tre dagar kvar!

Kvällen ska vi tillbringa på stan med lite shopping!
Ciao!

Tre hål i väggen...comhem

Igår klockan 12 klev jag in på mitt nya jobb, hack i häl hade jag min kompanjon Linn (tänker inte länka för jag får aldrig någon tillbaka). Multi partner, ett telefonförsäljningsföretag. Vi var ca tjugo stycken som var nyanställda och skulle få vår första dag med information och utbildning till säljare, i mitt fall för comhem. Till vår stora "lycka" blev vi idag omplacerade till comhems kundtjänst och nu väntar fem intensiva utbildningsdagar innan vi nästa vecka börjar på riktigt. Detta var vår ett önskemål innan vi fick reda på våra arbetstider, 8.00-15.00 (15.00-21.00 gäller försäljarna) vilket vi verkligen inte räknat med, som gör att vi inte kan ha några sena utekvällar med obegränsat med god dricka.
För tillfället sitter jag med Linn x2 på vårt nya favorit café och lounge bar, underbar glass och lika god cappucino och otroligt mysig musik.
Kvällen ska jag och Linn fira med lite god mat på stan och innan det blir det en shoppingtur.
Hoppas ni får en trevlig tisdagskväll!



ture turist

Kara lasare, jag lever fortfarande men jag tror tyvarr att ni maste vanja er vid denna daliga uppdatering.
I mandags ringde Linns telefon och tva och en halv timme senare satt jag och Linn i varsin intervju och blev grillade till tusen. "Jag fick det inte" var det forsta jag fick ur mig nar jag kom ut fran denna hemska upplevelse och motte Linns blick. De skulle aterkomma dagen efter med ett besked och det enda jag kunde tanka pa var hur hemskt det skulle vara om bara linn fick jobbet och sjalv stog utan, vad skulle jag gora?
Men som tur behovde jag inte tanka mer pa det, eftersom att bade jag och Linn fick jobb dar och borjar redan imorgon. (Eftersom vi har tillgang till internet pa vara raster ar det mojligt att det kommer ett kort inlagg da och da)
Sa de sista dagarna har vi spenderat som riktiga ture turister. Familjen (jag och mina sambos) inforskaffade en dvd, sa sex and the city har gatt varmt varje kvall. Vi har besokt IKEA x2 (pagrund av att vi inte fick med oss allt vi kopt) och sen fick vi ju inte missa turiskbussarna som tagit oss barcelona runt. (bildbevis finns pa facebook) . Eftersom vadret denna vecka har varit mindre bra med nagra droppar regn och nagot oskvader har detta passat perfekt.
Denna dag har varit en av veckans lataste, vakna runt 14.00 och sen har vi last/knappat pa datorn och hunnit ata tre mal pa sex timmar. Forsta steget utanfor lagenheten tog vi 21.30 och snart ar det dags att bege sig hemat till bingen och sussa sa att man ar utvilad imorgon nar forsta dagen pa jobb vantar!
Sovgott!

mad pa band

jag forstar inte varfor jag inte kan lagga upp detta inlagg innan, det blir alltid det sista jag gor, nar minuterna verkligen springer ivag.
denna dagen har varit mer eller mindre meningslos men ganska skon, Sovit, lost sudoku och jaa inte sa mycket mer.
Nu vantar lite mad, som kommer rullandes pa rullband, ska bli spannande.

bilder pa facebook

eftersom att jag nu sitter har idag igen kanner jag att jag nog far ta mig i kragen och beratta lite (har fatt lite klagomal)

Nu har vi snart varit i barcelona i tre hela veckor, vi har fortfarande semester och inga planer pa att borja jobba.
Det har blivit en massa utgang, det vill jag lova, och det basta ar nar man star pa listan och slipper betala intrade och an sa linge har vi inte betalat mer an ett.
Sitter just nu och lagger upp lite foton pa facebook sa att ni kan folja vad vi gor aven i bilder. jag ska ta och lagga upp lite bilder har nasta gang jag sitter har men det kommer inte vara i samma utstrackning.
Nu har jag inte manga minuter kvar av min tid.
Ska hem och kla om innan en drink pa stan vantar mig, Linn, Emma och Anna!

ha en fin lordagkvall!

BCN

hej alla lasare som kanske inte ar sa manga langre med tanke pa den otroligt daliga uppdatering. Far be om ursackt for det, men eftersom vi da och da far internet i lagenheten anvander vi oss ofta av det eller Linn sitter som fastklistrad varje gang sa det ar till stor del darfor det har varit lite daligt.
Mer uppdatering kommer inom kort, ska kila nu.
Ha det fint

dag 5

Nu kanner jag lite tidspress, har ca 10 minuter pa mig att kasta ihop lite ord till en lasbar blogg.
Dagen har jag och Linn tillbringat lite lugnt med varsin bok i parken, sovit lite och eftersom gardagen inte blev riktigt som planerat sa blir det att stada lite innan var forsta utekvall i barcelona ager rum.
ha en fin kvall,jag ska tanke pa er i orkan-varningarnas land!

Linda svar pa mailet far du imorgon!


promenad, slagsmal och glass

tappar verkligen all skrivformaga nar jag satter mig har, med allt annan folk. har sa mycket jag vill skriva egentligen.

dagen borjade klockan 09.00 med att klockan ringde, fick frukost pa sangen. sen vantade en vandring pa ca 40 minuter, vi skulle besoka poolen som ligger uppe i bergen och for att komma dit ar det x antal 1000 trappor att bestiga och svetten rann nar vi natt toppen och antligen fick kasta oss i pooolen. Under fyra timmar lag vi och solade, badade och saklart laste vi vara bocker. Helt plotsligt utbryter ett brak, ett riktigt slagsmal, det anvandes bade knytnavar och sparkar och detta pa grund av en solstol, en sadan vit i plast som finns att hyra pa de flesta strander utomlands. Det var en engelsk kvinna som satt sig pa en (vad vi forstog) ledig sadan och sen pastog nagon spanjorska att det var "hennes", hon blev sa arg att hon kastade i kvinnans skor i poolen och mannen var nara att kasta i hennes vaska. Da kom hennes raddning, en grupp stora, tatuerade man, sakert maffia och kastade sig over denna man. Den stackars kvinnan tog sina agodelar och flydde gratandes fran denna plats medan slagsmalet fortsatte och senare anlande aven polisen, dagens handelse.
Vi lagade en god middag och till efterratt kunde vi inte halla oss ifran glassen, i hissen ner hit sa kollar linn in i spegeln och fragade sig sj´lv "behover jag verkligen dig?" och sa nicka hon "ja det behover jag".
efter ett par minuter sager hon "det basta med ata glass ar att varje gang man rapar smakar det sa gott".  Hon tyckte dessutom att vi skulle dela pa det sista av min glass, och varfor inte, jag ar ju snall, sen erkanner hon att hon aldrig skulle gora detsamma. Konstig typ, den dar Linn.
Nu ska vi snart hem och ta tag i vart rum, maste stada lite innan vi kan packa upp och trivs ordentligt.
Imorgon borjar en ny vecka med jobb for alla hemma medan jag och Linn fortsatter glassa ett tag till.
Ha det fint!

bilder kommer imorgon


dag 3

efter en lang natts stadande sov vi lite langre an vantat, det blev en god frukost och sen packade vi for en dag pa stranden. man tar forst metron ett par stationer och sen gar man en 20 minuter. Det ar otroligt mycket folk och varmt och skont  vattnet. Linn ar den forsta manniska jag hort blivit besviken av att inte ha svettringar underarmarna (det skulle ju vara perfekt bloggmaterial, pastog hon)
Linn har introducerat lagenhetens lage som en trakig forort men efter en utforskning igar andrade hon sig, vi hittade namligen ett enormt shoppingcenter men massa butiker och massa mat, dar var aven en liten park dar vi sakert kommer tillbringa ett par eftermiddagar med vara bocker. Vi lyckades ocksa stor handla, sa nu har vi mat for minst en vecka, vilket kanns mycket bra.
Barcelona kan jag forklara som en valdigt fin stad, med kultur, nattliv (som vi dock inte provat pa an), och stranden och bergen bara runt hornet. och sist men inte minst, backar och trappornas stad och idag har jag varit duktig och tagit alla trappor istallet for rulltrappor, man maste ju forbranna allt onyttigt man stoppar i sin (det har iforsig inte blivit sa mycket), men igar klamde vi 4 portioner chokladpudding (tillsammans, inte var). jag foreslog att vi skulle dela upp och spara men Linn tyckte det var lika bra att gora och spara i kylen men nix, hon slevade upp allt pa en gang. Hon gor entre och jag ska ta en bild pa henne da sager hon "jag ska dra min magen, det ser skit ackligt ut med tjocka tjejer som ater".
Imorgon vantar en promenad till bergen och sen ska vi storstada vart rum och packa upp allt. Eftersom att allt ar stangt sondagar kommer ni fa vanta till pa mandag med en updatering fran mig.  


Hoppas ni har en bra helg!

Forsta maltiden lagad pa hemmaplan. tonfisksallad.

Idag blev det tortilini med sallad

Chokladpuddningen

Var matsack vi hade med till stranden, kostade inte manga kronor.
Vi kor budget


Var nystadade toalett

och koket


 


RSS 2.0