barcelona november

Äntligen fredag, matlagning med tjejerna hemma hos Linn och Dessi. Jag har bokat biljett hem för en svensk jul. Kusinen kommer för en weekend. Sålt tillräckligt många abonnemang för att få provosion, vunnit pris. Livet levet!
Trevlig helg!


Nu är det stekta fläsket åter .. stekt.

Lever ni? Jag är totalt förstående ifall ni gett upp denna blogg. Kanske morrat åt "rosa klänningen" inlägget som dag två var en suck, dag tre "men va fan" och resten av gångerna ni entrat denna blogg bara varit som en stor fet käftsmäll. Karin Lihné spottar på oss. Hon tycker inte om oss längre, har hon gjort slut?!
     Men då kan jag, Linn den underbara bekräfta att så är inte fallet. Karin har som hon själv kallar det "skrivkramp" eller ännu fancy-are "bloggtorka". Jag själv kallar hennes lilla avbrott kort och gott "e-kontakt". Det är nämligen här donnan vår har lagt all sin energi. Ständigt ska hon "bara kolla om någon ny skrivit.." Och varje gång är det lika kul att studera hennes ansikte som har visat upp allt från meterbreda leenden till tårkanaler så hårt jobbande att hela ansiktet vibbrerar. Det ironiska är att alla uttryck är effekter av samma slags mail skrivna av.. dårar, idioter och liiite för avklädda 55 åringar. För att inte tala om alla dessa typer, strävande efter titeln "nysvenne" som mer än gärna flyttar till Sverige för "henes skul". Nej, det där var övertramp. Man ska inte tala illa om utlänningar. Ali var faktiskt (kryss i taket) snygg och endast 25 år ung. Om det bara inte varit för svettpärlorna i hans redan filkiga panna..
     Summan av kardemumman (?) är att jag inte tycker e-kontakt är något för Karin. Fast det är klart, när skulle jag då få se "russinet" (helt klart min favorit av "läser-nytt-mail-reaktionerna")? Det är en fröjd att se hela ansiktet på tösen skrynklas ihop till ett enda stort "ooh" med negetiv ton, hon vill vända bort huvudet men nyfikenheten tvungar henne att läsa klart. Det ser ut som litervis nypressad citron rinner in genom hennes läppar hela vägen ner till fjaset. Framför henne har vi en man. 51 år, (vi kan kalla honom Fritzl). Gubben har fyra ungar, ölkagge och rostig volvo, han önskar Karin "mycket välkommen till familjen". DÄR mina damer och herrar har vi russinfejset. Obetalbart givetvis. Hade dött för att kunna lägga upp en bild, men kvinnan vägrar.. "kärleken finns där ute" svara hon bara lugnt. Jag svara lika lugnt.. "Karin, out and shake that body of yours".


rosaklänningen...

Denna kväll blev allt annat än vad vi förväntade oss.

Nanna sa vid ett tidigt stadium att denna klänningen (som jag hade) bar otur och jag kan inte annat än att hålla med.
Uppdatering får ni senare idag!

Dags att börja söka jobb?

Nu är det mer eller mindre bara en månad kvar. Vad ska man gör i januari då? Det är absolut dags att börja söka jobb.



fredag igen

Efter jobbet igår följde Linn med mig hem och det slutade med att hon även tillbringade natten här. Nu har jag precis vaknat, Linn kilade iväg redan sju i morse. Nu sitter jag och äter lite frukost.
Ska snart gå och fixa mig för en dag på jobbet som sedan leder direkt hem till Nanna för middag med tjejerna och sedan en utekväll. Det förutsätter självklart att jag har pengar på mitt kort som jag tyvärr tror blivit avmagnetiserat, IGEN.

Ciao!


Quiz

För ungefär en timme sedan klev jag in genom dörren till våran lägenhet efter att ha varit på pop quiz på travel port. Tyvärr kom vi bara tvåa denna veckan också. Vi fantiserade om att gå därifrån 15 euro rikare, man vinner nämligen 120euro.
Jag tänkte lägga upp lite bilder, men just nu orkar jag verkligen inte. Det kommer.

Nu ska jag sova!
God natt!

Julmys

Förra veckan när jag och Mikela satt på starbucks var det bara en sådan otrolig julstämmning, ute började det bli mörkt och kallt. De spelades julmusik och vi valde att prova en julkaffe. När man dessutom läser alla bloggar hemma om att dom börjat äta lussekatter så blir man faktiskt lite avundsjuk. Det är något som verkligen hör till julen.


Hjärtat väljer blint,

De senaste dagarna har jag haft en del kvalitetstid med min vän ipoden som är laddad med minnen, massa minnen. En av låtarna kopplar jag till kvällen då det var dags att presenteras för



HANNES,
Youtube...



 


Hjärtat gör mig blind

tisdag

Är precis hemkommen efter ytterliggare en kväll på stan och ytterliggare ett dygn utan att ha sett skymten av Mikela, sist jag såg henne var i söndagskväll. Detta tycker jag är tråkigt, har en massa jag vill prata med henne om. Imorgon väntar ännu en kväll på stan, då är det nämligen pop quiz och jag hoppas verkligen att Mikela vill följa med.

Nu ska jag sova så jag kommer upp i morgon!
Sov gott!

ny dag nya måsten.

när klockan ringde klockan 11 ville jag absolut inte gå upp, jag funderade snabbt igenom de måsten jag har innan jag ska till jobbet och kom fram till att det var så få och stängde ögonon igen. Nu sitter jag här, har precis ätit min frukost och ska nu ge mig på tvätten som ska hängas, får ge köket 10 minuter och sedan är det dags att klä om och fixa något ätbart för dagen, funderar på tonfiskröra.
När klockan slår 21.15 så ska jag ringa några samtal innan jag går hem för att äta den spagetti och köttfärssås som köket bjuder på. Tror det ska bli en relativt lugn kväll.

Natten slutade tyvärr inte riktigt som väntat, hem kom jag redan 02.45.

Ciao!


apollo

Godkväll läsarna mina!
På schemat idag stog det jobb till 22.15 och därefter bio, när jag väl mötte Linn och Gustav hade jag stressat så jag var lite svettig. Vi kastade oss in i en taxi och så bar det av mot bion. Väl framme gick inte bion vi skulle se och vi tog oss en lång promenad längs stranden och upp till la rambla, på vägen åt vi även glass. Nu har jag äntligen bestämmt mig för att avsluta natten med utgång på apollo. Ett ställe jag inte haft kul på mer än en halv gång men idag ger jag det en ny chans, jag jobbar ju ändå kväll imorgon.

Sov gott allihopa!

Jobbet väntar

Efter att ha haft en relativt onyttig helg är det nu dags för att återgå till det nyttigt. Hälsomässigt överlag.

Nu är jag klar med köket, eller nästan men nu hinner jag inte mer. Jag ska gå och förbreda mig för jobbet.

Ni får ha en trevlig dag!
Ciao!

måndag i barcelona

God morgon allihopa!
Jag vaknade för ungefär en timme sedan, gårkvällen tillbringade jag i goda vänners lag, Gustav är på besök och då kan man inte vara den tråkiga som går och lägger sig tidigt när man jobbar kväll dagen efter. Vi tog metron in till stan för att sedan ta oss vidare för en trevlig kväll på Ryan´s.
Nu sitter jag med mitt kaffe och samlar mig för att ta tag i köket som se ut som ett milt helvete och sedan, om jag hinner, även mitt rum. Om två timmar ska jag vara på jobbet, inloggad för att besvara samtal. När klockan slår 21.15 är det dags att bege sig ner mot stranden för att möta upp Linn och Gustav för ett biobesök, det blir mamma mia.
Det tråkiga med denna veckan är att Mikela och jag jobbar om varandra, imorse begav hon sig till jobbet klockan 8, som hon alltid gör. Själv börjar man inte förrän 14.15 och är hemma lagom till läggdags.
Är det någon som vill jobba kväll imorgon? Säg bara till!


Nu ska jag ta tag i köket!


Hej sålänge!


40 minuter

Här sitter jag på jobbet, ute har det varit helt underbart väder, lite kyligt men solen har varit framme.
Nu är det bara 40 minuter kvar och när jag kommer hem väntar en dusch, lite matlagning och en tidig sänggång.

Ciao!


Varje lördag,

Dagen började jag och Mikela med att göra pannkakor, resultatet är inget jag skryter om. Men eftersom detta numera kommer att vara vår lördagsfrukost så hoppas jag på att få till den rätta knycken och få ett bättre resultat.


Receptet

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.


otto zutz

När klockan slog 13.40 kom Mikela in och väckte mig, hon tyckte att det var dags att stiga upp. Efter att snoozat en stund var det dags att möta dagen med en mild huvudvärk och en värre känsla av illamående.

Gårkvällen tillbringade jag och Mikela på Otto Zutz tillsammans med Nanna & co. Detta sammanfattar jag med ett ord, "fantastiskt". Hem kom vi iallafall inte förrän klockan 07.00 i morse, vilket säger en hel del.


fredagkväll

Jag ber om ursäkt för att det inte blev någon vidare uppdatering idag, heller. I detta ögonblick känner jag hur alkoholen är på väg ut i kroppen och att detta inte är det perfekta tillfället för att ge en bra och sammanhängande sammanfattning.
Jag tänkte därför att ni skulle få denna imorgon efter att vi tagit oss ur sängen och ätit frukost.

Nu väntar en utgång.
Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!

Ciao!


Sooool

Nu var det dags att få sig en uppdatering, Barcelona Live, solen skiner, det är cirka 15grader. 18 i solen. Har precis kommit in från balkongen, helt underbart när man kan sitta i linne och "sola" i november, sug på den, Sverige!

Nu ska jag kila ner för att möta Mikela i stan, bättre uppdatering kommer senare!
Ciao!


en vanlig dag!

God afton mina läsare!

Dagen började 6.20 men att en trött Karin tog dagens första steg. En god frukost väntade tillsammans med Mikela innan det var dags att kila iväg till jobbet.
Dagens arbetsdag har bestått av irriterande kunder som man fått uppdatera svara för ca 375ggr, vilket gör att man kanske inte blir det trevligaste försäljaren och har svårt att ställa om sig till noll mellan varje samtal, men Nanna, läser du detta så lovar jag dig att jag jobbar på en förbättring. Matlådan bestog av gårdagens underbara korvstroganoff med ris. När klockan äntligen slog 14.15 såg jag ett bekant nylle knata runt i lokalen, tror bestämmt att det var Linn som skulle prova på att sälja några av våra nylanserade kampanjer. Folket, Linn är tillbaka.

Jag kilade hem, tog en nap, duschade och iväg igen, ner till stan för att möta upp Mikela för en fika på starbucks, en sväng på H&M för att sedan ta oss hem till fots.
Hemma var vi vid 21.30 och idag var det köttbullar, potatismos med lingonsylt och brunsås som stog på schemat. Nu har jag precis lagt mig i sängen för att stänga ögonen hyffsat tidigt.

Morgondagen kommer bjuda på jobb och utgång.

Sovgott!

Fynden från H&M kommer imorgon.

orange county




Jag har även hunnit kolla klart på alla mina avsnitt av OC. Underbara serie.

update

Ja nu får jag väl samla mig och försöka klottra ner något läsbart för er, mina få men trogna läsare. Jag har ju fått hela tre kommentarer om att ge er ett livstecken. Det är inte lika lätt som för blondinbella att meddela att det råder en bloggpaus och sen förvänta sig att alla läsare kommer sitta och vänta på att det ska komma en start igen. Jag har iförsig inte meddelat er om någon bloggpaus men det har varit helt tomt i huvudet på mig den senste tiden.

Sedan dess har det hänt en del, Mikela har anlänt. Jag har hunnit vara på akuten med Linn tre gånger, vi har hunnit med en runda på ikea, annars har det inte hänt mycket mer än jobb och matlagning. Idag bjöds det tillexempel på korvstroganoff med ris.

Jag har även hunnit med att starta mitt nya liv, ett liv utan onyttigheter och rökfri. Får väl se hur länge det varar. Jag känner bara att jag inte kan komma hem i denna form, inte utan att veta att man försökt iallafall.

Nu är det dags att dejta kudden.
Sov gott!

fredagkväll..

Jag har lidit av totlat bloggtorka, därför min dåliga uppdatering.
Äntligen fredag, men tyvärr är inte arbetsveckan slut riktigt än. Imorgon väntar nämligen en dag pågrund av att jag ska jobba in den julledighet jag önskar.
Linn har drabbats av sjuka och nu väntar förhoppningsvis en lugn kväll med henne och en film. Ska ta och laga någonting ätbart också, vad det bli får kylen och skafferiet utvisa.

Veckan har bestått av kvällsjobb och sedan någon trevlig kvällsaktivitet. I onsdags var vi på Travel port och var med i quiztävling. Har varit med Anja hos tatueraren. Igår var det sex and the city gänget som var bjudna på invigning av ett hotell, tyvärr var kvällen inte lika lyckad som vi hoppats på.

Förutom jobbet imorgon så är helgens planer att hämta Mikela imorgon som anländer från vårt hemland Sverige för att bosätta sig hos mig.
Imorgon kväll står vi även på listan till Catwalk, en av Barcelonas största och bästa klubbar.
På söndag ska jag ta Mikela på en guidad tur i Barcelona och sedan ska vi hem till Nanna för lite bakning och matlagning. Bara ha en trevlig tjej kväll.


Självklart kommer ni att få uppdateringar under tiden.


Hoppas ni får en trevlig helg!


mitt rum

   


Det var detta helvetet jag kom hem till i förrgår!

ahh

Jag blir bara så trött på mig själv, här ligger jag fortfarande isängen när jag har massor att göra. Jag måste få någon ordning på mitt rum, ska ner till banken, duscha och laga en matlåda innan jag ska vara på jobbet om en timme och 45minuter.
Vad är egentligen vitsen med att ligga vaken och kolla oc avsnitt halva natten så att man blir så trött att man måste sova bort hela dagen?

Jag måste iallafall röra på mig nu!


-

Godmorgon mina läsare och förlåt för en usel uppdatering igår.

Detta kan bero mycket på den bortamatch som ägde rum i gårnatt och att jag sedan hade bråttom till jobbet. När jag äntligen kom hem väntade ett kaos till rum, något jag inte själv ställt till med utan den hemska ragatan till städerska.
Jag bor numera i singelrummet där jag måste hoppa in över alla högar på golvet för att komma fram.
Det var även strömavbrott så det blev ingen städning eller bloggning.
Nu fixar jag min lunchlåda som består av tonfiskröra, ska snart kila iväg till jobbet.

Ciao!

13.48

Kom hem för ett tag sedan, har lyckats ta en snabb dusch och nu ska jag äta lite innan jag börjar jobba om tjugofem minuter. Update kommer ikväll.

Ciao sålänge!


felini

god morgon gott folk. ja för mig är det iallafall god morgon, vaknade för ca 20 minuter.
Efter att jag hjälpt Linn att flytta igår tog jag mig hem till Linn den äldre och fixade mig. Vi bestämmde gemensant att detta endast skulle bli en barrunda men efter den sista baren hittade vi två hanar som skulle göra oss sällskap på felini. In gick vi i jeans och gympadojor. Fria drinkar och massa dans blev det innan vi bestämmde oss för att bege oss hem till numancia. Jag fick även hemsläp, one night stand, min kära ex roomie hittade tillbaka.

underbar kväll

läsare, detta har varit den bästa impulskvällen någonsin. tråkigt nog dog båda min och linns kamera långt innan kvällens slut. Kvällen kan inte beskrivas med alla ord i världen.
Den började på ryan´s för att sedan dra vidare till travel bar för endast ett par drinkar, men slutade på felini.

Update får ni imorgon.

OC 24/7

Jag håller för tillfället på att laga lite föda, det blir köttbullar, ris och så lite stekt paprika och lök. skafferiet och kylen ekar och till min stora förvåning är alla affärer stängda idag eftersom det var halloween igår. Imorgon är det söndag, vilket innebär closed i alla affärer, så här kommer den stora frågan. vad ska jag knapra på imorgon när magen hysteriskt skriker på mat?

Visst, packis butikerna är ju öppna så jag får väl bege mig till ensådan imorgon för lite ägg, tror det är det ända som är ätbart hos dom.
Sen får jag ta en "stor"handling på mångad efter jobbet.

Det ända som kanske kan vara lite positivt med att Linn flyttar är att jag kan kolla OC precis när jag vill utan att hon klagar!
Nu har hon iallfall packat klart och vi ska väl bege oss snart.


18.59

Ja, idag blev det då ingen utflykt, till stor del för att Linn kände sig lite stressad över flytten. Men kära folk, Linn har inte rört sig ur fläcken sedan denna mening passera hennes läppar, det har iförsig inte jag heller, ligger på exakt samma ställe. Det är det som är helg, att inte behöva göra något.

Efter att jag hjälpt Linn på plats så väntar lite sangria uppe vid poolen hos Linn och Dessi innan vi ska entra en klubb, jag hoppas personligen på att det blir Shoko.


Ciao!


lördagmorgon

Efter sju timmars sömn är jag nu vaken. Sitter här och knappar på min dator efter en god frukost.

Helt underbart väder så jag undrar och jag inte ska bjuda med mig Linn till park guell för en promenad och fin utsikt. Sen ska jag ju hjälpa henne att packa.


05.40

Efter att ha smällt ett par timmar på ikea så var det dags för oss att bege oss hemåt med ett enormt illamående och ett par nyinköpta glas. Hur tävlingen gick kommer ni kunna se imorgon, så håll utkik.
Vi bestämmde oss sedan för en lugn kväll hemma hos Nanna och nu är vi hemma efter x-antal timmar. Otroligt trevlig kväll måste jag säga!

Tror att jag ska sova nu, imorgon händer det nämligen mycket. Jag ska bli ensam i mitt rum så det bli antagligen till att hjälpa till och packa lite.

Sov gott!

RSS 2.0